SALVATI SOLUL- ALEGETI PRODUSELE ALIMENTARE ALE CANEPII

March 9, 2022

Sal;vati solul- alegieti produsele alimentare ale canepii

Solul fertil al Planetei reprezinta legatura noastra cu ceea ce inseamna siguranta hranei si constituie unul dintre modurile relationarii speciilor cu microbiomul. Mentinerea fertilitatii solului implica mentinerea materiei organice de la suprafata sa, la nivel optim. Intrucat degradarea solului a devenit o problema globala acuta, iar statisticile prevad ca in 45 -60 ani se poate ajunge la extinctia solului, inseamna ca ne putem confrunta cu o catastrofa planetara. Degradarea solului a devenit o problema mondiala. Oamenii de stiinta avertizeaza ca 52 % din solul agricol de pe mapamond este deja degradat. Statele Unite au pierdut 50% din solul superficial, in Uniunea Europeana 75-80 % din solul agricol are mai putin de 2 % materie organica, iar solul Indiei are chiar sub 0,5 % materie organica. Pierderea materiei organice din sol duce la desertificare. Este imperios necesara o actiune la nivel mondial pentru salvarea solului.
Sadhguru, mistic si yoghin de renume mondial, a lansat miscarea planetara Conscious Planet Save Soil, la care a aderat si Romania (Planetă Conștientă Conscious Planet Romanian). Aceasta miscare militeaza, conform expertilor in materie, pentru “cresterea materiei organice la minim 3 %, prin:
-Asigurarea vegetatiei si a umbrei pe terenurile agricole
-Imbogatirea solului cu ingrasaminte naturale, din plante si gunoi de grajd, care sa imbunatateasca retinerea apei si sa favorizeze activitatea organismelor din sol.”
Se stie din literatura de specialitate si din studiile stiintifice, ca una din metodele de revigorare a solului o constituie cultivarea canepei. In copilaria mea, pe meleagurile bunicilor, in Ardeal, pe vaile Muresului si ale afluentilor sai se cultiva canepa. Aceasta constituia un mijloc de trai, asigurand confectionarea obiectelor de imbracaminte, naturale si inmiresmate, era o feerie procesul de prelucrare al sau, cu mijloace mai primitive, dar sigure si prietenoase cu natura. Imi amintesc colibele din canepa, in care noi, copiii ne jucam si dormeam la amiaza, cand insoteam la munca campului bunicii. Astazi procesele de prelucrare a canepii cunosc dezvoltari ce permit obtinerea pe scara larga a produselor acestei stravechi plante, cultivate inca de acum 10 000 de ani, dupa cum arata o bucata de tesatura descoperita in Mesopotamia. De asemenea cea mai veche hartie din fibra de canepa a fost descoperita in China acum 2 milenii. Primul motor Diesel, a fost proiectat sa foloseasca uleiuri vegetale, in mare pondere pe cel de canepa, acesta constituind un combustibil non toxic si biodegradabil. Alimente, textile, hartie, vopseluri de calitate, produse cosmetice si de uz gospodaresc, toate din canepa, sunt produse care nu degradeaza mediul inconjurator.
Din cauza razboiului pe care corporatistii si guvernantii l-au purtat si “au implantat in mod negativ in constiinta Americii termenul marihuana”, cultivarea canepii a devenit interzisa. “Cea mai folositoare planta din lume a devenit un drog”. Canepa industriala nu este interzisa dar necesita obtinerea unui “Aviz Favorabil” dificil de obtinut. Studiile de specialitate sustin:
“… canepa sau canabisul, din orice specie ar fi, inceteaza sa mai produca substanta THC atunci cand planta este polenizata. Asadar culturile in aer liber, nu doar Sativa ci si Indica, au putine sanse sa ajunga sa mai produca THC intr-o cantitate suficient de mare pentru a sintetiza din ele o forma de drog, cel putin atata timp cat exista albine pe planeta.”

Cultivarea canepii, prin asocierea unor constiinte de rang inalt, ar fi una dintre solutiile de salvare a solului, care ar atrage dupa sine salvarea sanatatii umane.
Nutritionistii cunosc foarte bine si recomanda produsele alimentare din canepa, cu precadere uleiul si semintele sale, iar www.mancamsanatos.ro ofera un succint articol despre canepa, ca fiind importanta pentru sanatatea organismelor ce consuma produsele sale, cat si o suita de retete ce le contin, adunate mai jos:

  1. CANEPA (CANABIS-UL) SI PRODUSELE SALE MAGICE

canepa

2. SMOOTHIE DE TELINA, CU SEMINTE DE CANEPA SI FRUNZE DE SUSAI

smoothie de telina cuseminte de canepa si frunze de susai

3. SALATA DE GULIE, CU SEMINTE DE CANEPA SI FRUNZE DE PAPADIE

salata de gulie, cu seminte de canepa si frunze de papadie

4. SUPA CREMA DE ROSII SI ARDEI, CU SEMINTE DE CANEPA SI OREGANO VERDE

supa crema de rosii si ardei, cu seminte de canepa si oregano verde

5. BROCCOLI CRUD, CU DRESSING DIN SEMINTE DE MUSTAR SI DE CANEPA

broccoli crud, cu dressing din seminte de mustar si de canepa

6. SUPA RECE DE DOVLECEI, CU SEMINTE DE CANEPA SI TARHON USCAT

supa rece de dovlecei, cu seminte de canepa si tarhon uscat

7. VARZA DE BRUXELLES, CU CANEPA SI MIRODENII

varza de Bruxelles coapta, cu canepa si mirodenii

8. SMOOTHIE DE PEPENE ROSU, CU SEMINTE DE CANEPA SI MENTA

smoothie de pepene rosu, cu seminte de canepa si menta

9. SMOOTHIE DULCE-PICANT, CU RIDICHI SI SEMINTE DE CANEPA

smoothie dulce-picant, cu ridichi si seminte de canepa

10. SALATA CRUDA DE DOVLECEL SI STEVIE, CU MARAR SI SEMINTE DE CANEPA

salata cruda de dovlecel si stevie, cu marar si seminte de canepa

11. DRESSING DIN SEMINTE DE CANEPA

dressing din seminte de canepa

12. SALATA DE MORCOVI, STEVIE SI PATLAGINA, CU DRESSING DIN SEMINTE DE CANEPA

salata de morcovi, stevie si patlagina, cu dressing din seminte de canepa

13. SMOOTHIE ENERGIZANT SI ANTIOXIDANT, CU SEMINTE DE CANEPA

smoothie energizant si antioxidant, cu seminte de canepa

14. SALATA DE CASTRAVETI, CU USTUROI SI SEMINTE DE CANEPA

salata de castraveti cu usturoi si seminte de canepa

15. CIORBA DE DOVLEAC, CU ULEI SI SEMINTE DE CANEPA

ciorba de dovleac, cu ulei si seminte de canepa

16. PARMEZAN RAW VEGAN

parmezan raw vegan

17. SMOOTHIE CU FULGI DE OVAZ SI SUPERALIMENTE

smoothie cu fulgi de ovaz si superalimente

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente