O reteta prin care se accentueaza aroma verzei de Bruxelles cat si calitatile sale nutritionale.
INGREDIENTE :
– 500 gr varza de Bruxelles
– ½ lamaie
– o lingura de seminte de canepa
– o lingura ulei de canepa, presat la rece
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de boabe de coriandru, rasnite
– un praf de piper negru, macinat
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala verzele de Bruxelles, li se indeparteaza cotoarele proeminente, se taie in jumatati, cu exceptia celor marunte, apoi se plaseaza in tava de cuptor, stropite cu suc de lamaie si pudrate cu un praf de sare.
Se introduc in cuptor si se lasa la temperatura moderata, pana se inmoaie si se rumnesc. Se scot pe un platou si se asezoneaza cu semintele si cu uleiul de canepa, cu boiaua de ardei dulce, cu piperul, cu boabele rasnite de coriandru, apoi se amesteca bine si se potrivesc de sare, daca este cazul. Se servesc ca atare sau ca garnitura.