CANEPA (CANABIS-UL) SI PRODUSELE SALE MAGICE

October 6, 2014

canepa

Va doriti alimentul ce regleaza optim raportul intre acizii grasi omega 6 si omega 3, esential in functionarea perfecta a organismului?

Canepa este planta ale carei seminte si ulei sunt considerate un “vaccin” nutritional, datorita beneficiilor consumului lor pentru organismul uman, care ofera raportul magic de 3:1, intre omega 6 si omega 3. Varietatile sale contin in proportii diferite substanta controversata tetrahidrocannabilol (THC), din care se fabrica marihuana. Acest fapt nu scuza interzicerea cultivarii in Romania a soiurilor industriale, ce limiteaza aceasta substanta la concentratii minime, inofensive organismului. Tara noastra a fost renumita pentru culturile sale de canepa industriala, ce reprezinta o “sursa de oxigen si de stabilitate climaterica”, are valoare in domeniul textil, fiind si o alternative la fabricarea hartiei, (un hectar de canepa textila salveaza opt hectare de padure), medicina moderna si nutritionistii considerand-o o sursa de substante esentiale vietii, recomandand produsele sale in industria alimentara actuala. Canabisul are excelente calitati nutitionale, curative si terapeutice.

Semintele de canepa, sunt tonice si regenerative cu un continut nutritive echilibrat de 30 % proteine, 41% grasimi santoase si 15% carbohidrati.

Pudra sau faina de canepa contine ambele tipuri de proteine, pe cea structurala, continuta de oase, piele si par, dar si pe cea globulare, din hormoni, hemoglobina, anticorpi si enzime. Pudra de canepa contine cei opt aminoacizii esentiali si un procent mare de fibre.

     Uleiul de canepa este unic in  ajutorul conferit organismului pentru o functionare corecta si un remediu pretios pentru afectiuni severe. Este o sursa foarte bogata in vitamina E, are cel mai mare continut de grasimi polinesturate dintre toate uleiurile vegetale, iar clorofila din uleiul de canepa este foarte bogata in magneziu.

seminte, pudra si ulei de canepa

Produsele alimentare din canepa au capacitatea de a controla si regla nivelul colesterolului si al tensiunii in organism, procesele neuro-psihice, de a proteja impotriva traumatismelor ischemice, de a mentine sistemul cardiovascular si respirator in limite optime, de a proteja sistemul digestiv si a determina functionarea corecta a colonului, de a conferii elasticitate si culoare pielii. Ele protejeaza de artrite si de astm, de afectiuni cutanate, de diabet, de patologii feminine, de tulburari de comportament. Sunt esentiale sanatatii intucat intaresc sistemul imunitar, sunt anticancerigene, mentin echilibrul hormonal si au proprietati antiinflamatoare.

seminte de canepa

In bucatarie, vegetarienii sunt cei mai infocati consumatori ai produselor alimentare provenite din canepa, dar mediatizarea calitatilor lor pe toate sursele, le face din ce in ce mai acceptate si cautate de catre toti cei ce doresc o alimentatie corecta. Au un gust placut si pot garnisi carnuri, branzeturi, salate de tot felul, cat si fructe si legume.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente