CIORBA DE DOVLEAC, CU ULEI SI SEMINTE DE CANEPA

octombrie 8, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de dovleac, cu ulei si seminte de canepa

O reteta proprie, cu nutrienti complecsi si gust pe masura, ce incurajeaza folosirea produselor alimentare din canepa si ofera garantia unui preparat sanatos.

INGREDIENTE :

–          450 gr de dovleac (fara samburi si coaja)

–          100 gr ceapa

–          185 gr telina

–          50 gr morcov

–          50 gr patrunjel

–          160 gr ardei

–          o legatura de leustean verde

–          o lamaie

–          2 linguri de ulei de canepa, presat la rece

–          seminte de canepa, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine, se curate si se toaca ceapa, telina, morcovul si radacina de patrunjel.

ceapa,morcov,telina,patrunjel,ardei,pentru ciorba de dovleac

Se adauga la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp, se spala, se curata de coaja si de samburi dovleacul si se taie felii care apoi se maruntesc.

dovleac maruntit si ardei tocat, pentru ciorba de dovleac

Impreuna cu ardeiul spalat, curatat si tocat, dovleacul maruntit se adauga cepei si radacinoaselor, in momentul in care acestea sunt complet fierte. Se lasa sa clocoteasca doar cateva minute, pentru a ramane intregi apoi se interupe fierberea si se adauga leusteanul bine spalat si tocat.

ciorba de dovleac, cu leustean

Dupa ce mai scade temperature ciorbei se pot adauga uleiul de canepa presat la rece si sucul lamaiei, pentru ca nutientii acestora sa nu fie afectati de o temperatura inalta. Cand se portioneaza se completeaza fiecare portie cu seminte de canepa dupa gust. Ciorba este una densa, nutritiva si poate fi servita la temperatura camerei, este delicioasa.

ciorba de dovleac, cu ulei si seminte de canepa

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *