O modalitate apetisanta de a consuma superalimente, vestite pentru densitatea mare de nutrienti continuti, fapt pentru care se consuma cu masura.
INGREDIENTE:
– 3 linguri fulgi de ovaz
– 3 g ventrilica (planta uscata si maruntita)
– 10 g seminte de canepa
– 5 gr pudra de scortisoara
– 5 g pudra de spirulina
– 2.5 g pudra de chlorella
– 250 ml apa
PREPARARE:
Se incalzeste apa la 45 grade Celsius, se intrerupe sursa de caldura, se adauga ventrilica si se lasa acoperit ibricul 10 minute. Se strecoara ceaiul si se adauga peste fulgii de ovaz.
Dupa inca 10 minute, timp in care fulgii de ovaz se hidrateaza in ceaiul de ventrilica, se aduna in blender, impreuna cu restul ingredientelor (canepa, scortisoara, spirulina si chlorella). Se blenduiesc toate un minut si smoothie-ul astfel rezultat, prin aroma sa, indeamna pe oricine sa devina dependent de gustul microalgelor.