O reteta cu frunze bogate nutritiv, alaturate altor ingrediente valoroase, constituind o salata hranitoare si tamaduitoare.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi
– 5 frunze de patlagina ingusta
– 9 frunze de stevie
– ½ lingurita de ghimbir macinat
– ½ lingurita de piper macinat
Pentru dressing:
– 2 linguri seminte de canepa
– 75 ml apa
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine frunzele de patlagina si cele de stevie, cat si morcovii, care se curata superficial si se stropesc cu putina zeama de lamaie, sa nu oxideze.
Se prepara dressingul, din ingredientele enumerate pentru acesta, urmand pasii retetei. Se razuiesc morcovii grosier, li se adauga frunzele de patlagina si cele de stevie, tocate marunt, apoi dressingul din semintele de canepa. Se asezoneaza salata astfel obtinuta, cu ghimbirul si piperul, macinate.