O supa de vara, racoritoare si cremoasa, cu grasimi sanatoase, preparata astfel incat sa-si pastreze cat mai multe enzime si antioxidanti.
INGREDIENTE:
– 500 g rosii
– 2 ardei rosii de gradina
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o felie de telina
– 2 frunze de telina
– 2 linguri seminte de canepa
– fire verzi de oregano, dupa gust
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala rosiile si ardeii. Se spala si morcovii, radacina de patrunjel si felia de telina, apoi se curata si se taie in bucati mari.
Albitura si morcovii se fierb in apa, cu un praf de sare. Cand sunt patrunse se adauga ardeii si rosiile feliate grosier, apoi se fierb cca 5 minute. Se intrerupe fierberea si se lasa supa sa se raceasca, apoi se transfera in blender, se adauga semintele de canepa si firele de oregano si se blenduieste totul fin. Se potriveste de sare, se portioneaza, apoi se serveste cu adaos de oregano verde.