O supa desavarsita ca gust, iar ingredientele crude o inscriu pe lista hranei vii, aceea care aduce organismului nutrienti la maxima lor valoare.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 2 dovlecei (aproximativ 600 g)
– 3-5 catei de usturoi
– 4 linguri seminte de canepa
– o lingurita boia de ardei dulce
– o lamaie
– 2 linguri de tarhon uscat
– 2 linguri ulei de masline, extravirgin
– ½ lingurita ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa semintele de canepa o jumatate de ora la inmuiat, dovleceii se spala bine si se maruntesc grosier, iar cateii de usturoi se curata si se spala.
Se plaseaza apoi in blender dovleceii, semintele de canepa impreuna cu apa in care s-au inmuiat, cateii de usturoi, boiaua dulce, ienibaharul si tarhonul uscat, precum si sucul si pulpa lamaiei. Se blenduiesc, adaugand apa in functie de consistenta dorita a supei. Se potriveste de sare, se portioneaza si se serveste imediat, cu adaos de ulei de masline si garnisita dupa imaginatie.