BROCCOLI CRUD, CU DRESSING DIN SEMINTE DE MUSTAR SI DE CANEPA

May 28, 2018 | CATEGORIA Aperitive

broccoli crud, cu dressing din seminte de mustar si de canepa

Preparat in acest mod, ne putem bucura de toate calitatile nutrientilor continuti in broccoli, accentuate de restul ingredientelor care confera acestei retete perfectiune in ce priveste puterea antioxidanta, de detoxifiere si de crestere a imunitatii.

INGREDIENTE:

– 500 g broccoli crud (am ales 2 tulpini cu buchete si cateva frunzulite)

– 3 linguri seminte de canepa

– 100 ml apa

– 3 lingurite faina de mustar (boabe de mustar rasnite)

– o lamaie

– oregano uscat, dupa gust

– sare de ocana, dupa gust

 

PREPARARE:

Se lasa la hidratat semintele de canepa cca o ora, iar broccoli se spala foarte bine si se curata de cotoarele grosiere, care apoi se feliaza foarte subtire sau se razuie superficial si se consuma ca atare. Se desprind si frunzulitele care sunt ramase pe tulpina, care nu se arunca, ci se folosesc la preparare.

ingrediente pentru broccoli crud, cu dressing din seminte de mustar si de canepa

Se toaca frunzulitele, iar buchetele de broccoli se desfac in buchetele foarte mici si tulpinele lor tinere se feliaza marunt.

preparare broccoli crud  pentru broccoli cu dressing din seminte de mustar si de canepa

Semintele de canepa, impreuna cu faina de mustar, cu apa in care s-au hidrata si cu sucul lamaiei se plaseaza in blender si se blenduiesc pana la consistenta unui dressing cremos, care apoi se potriveste de sare. Se aseaza in bolul de servit buchetelele de broccoli, se presara un praf de sare peste ele, apoi se toarna dressingul, peste care se presara, oregano uscat.

broccoli crud, cu dressing din seminte de mustar si de canepa

Se amesteca bine si se consuma ca atare, sau cu adaos de oregano uscat, pe parcursul servirii.

broccoli crud, cu dressing din seminte de mustar si de canepa, detaliu

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *