Preparat in acest mod, ne putem bucura de toate calitatile nutrientilor continuti in broccoli, accentuate de restul ingredientelor care confera acestei retete perfectiune in ce priveste puterea antioxidanta, de detoxifiere si de crestere a imunitatii.
INGREDIENTE:
– 500 g broccoli crud (am ales 2 tulpini cu buchete si cateva frunzulite)
– 3 linguri seminte de canepa
– 100 ml apa
– 3 lingurite faina de mustar (boabe de mustar rasnite)
– o lamaie
– oregano uscat, dupa gust
– sare de ocana, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat semintele de canepa cca o ora, iar broccoli se spala foarte bine si se curata de cotoarele grosiere, care apoi se feliaza foarte subtire sau se razuie superficial si se consuma ca atare. Se desprind si frunzulitele care sunt ramase pe tulpina, care nu se arunca, ci se folosesc la preparare.
Se toaca frunzulitele, iar buchetele de broccoli se desfac in buchetele foarte mici si tulpinele lor tinere se feliaza marunt.
Semintele de canepa, impreuna cu faina de mustar, cu apa in care s-au hidrata si cu sucul lamaiei se plaseaza in blender si se blenduiesc pana la consistenta unui dressing cremos, care apoi se potriveste de sare. Se aseaza in bolul de servit buchetelele de broccoli, se presara un praf de sare peste ele, apoi se toarna dressingul, peste care se presara, oregano uscat.
Se amesteca bine si se consuma ca atare, sau cu adaos de oregano uscat, pe parcursul servirii.