MENIU DE PASTE, PENTRU SALVAREA SOLULUI

April 21, 2022 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

meniu-de-Paste-pentru-salvarea-solului

Pamantul pe care calci este cel caruia ii datorezi Viata, intruparea ta ca faptura. Vine apoi o vreme in care iti asterni trupul in Solul datator de Viata. In timpul daruit de catre Creator trairii pe aceasta Planeta, constientizarea ca esti parte din tot ceea ce exista aici, face diferenta intre modurile in care iti poti trai viata. Nu poti vedea tot ce te inconjoara, intrucat exista si o lume atat de minuscula, incat nu poti decat sa o simti pentru a putea sa te bucuri de ea. Solul este materia care ne ajuta sa intelegem asta. Multitudinea Vietatilor existente in sol, daruieste imensa diversitate a speciilor bilogice si a ecosistemului din care facem parte. De-a lungul istoriei umanitatii, oamenii de stiinta au progresat intr-atat incat astazi se poate dovedi cu mijloacele cele mai sofisticate ca existenta noastra depinde in foarte mare masura de calitatea Solului. Din pacate ignoranta, cat si dorinta de un confort exagerat au secatuit rezervele din Sol, materia organica fiind in pericol de extinctie in masa. Trebuie constientiata nevoia de Salvare a Solului cat si nevoia de raspundere la aceasta actiune de rasunet mondial. Asistam astazi la o miscare Planetara de salvarea a solului, Concious Planet Save Soil, initiata de Sadhguru, mistic si vizionar, yoghin de renume mondial, ce afirma ca Solul mai poate fi Salvat printr-o actiune majoritara, comuna si simultana in toate statele Lumii. Romania s-a implicat in aceasta miscare, vezi Conscious Planet Romanian.
O masura de crestere a materiei organice in sol o constituie reorientarea producatorilor de hrana spre obtinerea culturilor care sa ajute imbogatirea solului. Vezi, in acest sens, articolele publicate in sectiunea articole, pe sit-ul nostru:

SALVATI SOLUL – ALEGETI O ALIMENTATIE BAZATA PE FRUCTE

SALVATI SOLUL – ALEGETI PRODUSELE ALIMENTARE ALE CANEPII

SALVATI SOLUL – INTRODUCETI IN ALIMENTATIE FLORILE COMESTIBILE

Constientizand ca adoptarea unor meniuri sanatoase, bazate mai mult pe retete vegane si raw vegane, ajuta reorientarea intregii strategii de relationare cu ecosistemul, trebuie sa precizez ca studiile moderne de nutritie demonstreaza importanta acestui tip de meniuri pentru sanatate. Produsele animale (lactate, branzeturi, oua), fara carnuri (ce necesita sacrificiu barbar), pot fi consumate cu masura si uneori nu trebuie consumate neaparat, astfel minimizand cat mai mult cu putinta inmultirea peste masura si mai apoi uciderea animalelor domestice.
Crestinii din intreaga lume sarbatoresc sfintele PASTI in numele traditiei si al respectului fata de sacrificiul mantuitorului nostru ISUS CRISTOS fata de Invierea Sa, fata de Viata. Meniul acestei Sfinte Sarbatori poate evolua de la unul traditional, la unul modern, bazat strict pe preparate vegane si raw vegane, fara sacrificial inutil al mieilor, meniu ce poate fi hranitor, dar si detoxifiant si antioxidant. Am ales din cuprinsul site-ului cateva retete de acest gen, pentru a le incerca si savura:

BAUTURA CU LAPTE DE COCOS, SEMINTE DE CHIMEN NEGRU SI MIRODENII

seminte de chimen negru cu lapte de cocos si mirodenii

SALATA DE SFECLA ROSE SI ALUNE DE CAJU, CU DRESSING DE LAPTE DE COCOS SI MIRODENII

salata de sfecla rosie si alune de caju, cu dressing de lapte de cocos si mirodenii

DROB VEGAN, CU CIUPERCI

drob vegan cu ciuperci si soia

SUPA CREMA DE CATOF DULCE, CU UNTISOR CRUD

supa crema de cartof dulce, cu untisor

OREZ INTEGRAL, CU URZICI SI UNTISOR

orez integral, cu urzici si untisor

PASCA RAW VEGANA, CU ZAMBILE

pasca raw vegana, cu zambile

BAUTURA HRANITOARE SI ANTIOXIDANTA, CU SI ALUNE CRUDE, STAFIDE SI MIRODENII

bautura hranitoare si antioxidanta, cu alune crude, stafide si mirodenii

TATA RAW VEGANA, CU ZMEURA LIOFILIZATA

tarta raw vegana, cu zmeura liofilizata

 

BOMBOANE VEGANE, ENERGIZANTE

 

bomboane vegane, energizante

meniu-de-Paste-pentru-salvarea-solului

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *