O salata puternic detoxifianta si hranitoare, pentru sange in special, aromata si usor picanta.
INGREDIENTE:
– 50 g sfecla rosie
– 50 g alune de caju
– 3 fire patrunjel verde
Pentru dressing:
– 2 linguri lapte de cocos
– o lingura zeama de lamaie
– o lingurita ghimbir macinat
– ¼ lingurita piper negru macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat alunele de caju cca 5 ore. Sfecla rosie, bine spalata si curatata de coaja, se razuieste grosier.
Se prepara dressingul, asezonand laptele de cocos cu zeama de lamaie, prafurile de ghimbir si de piper negru, amestecand si potrivind apoi de sare. Se aduna in bol sfecla rosie razuita si alunele de caju hidratate si strecurate, peste care se adauga dressingul si frunzele de patrunjel verde, bine spalate. Se amesteca bine si se consuma imediat, pentru ca nutrientii sa fie la valoare maxima.