Un drob cu proteine din ciuperci, pentru cei ce pretuiesc alimentatia vegetariana si pentru cei ce sunt curiosi sa-i afle gustul.
INGREDIENTE:
– 750 gr ciuperci champignon
– 300 gr tofu in saramura
– 4 fire de ceapa verde
– 4 fire de usturoi verde
– 7 linguri de faina dietetica din macinis integral
– 2 linguri de faina de soia
– 2 legaturi de marar
– 1 legatura mare de patrunjel
– 2 linguri de boia
– o lingurita de piper negru, macinat
– 6 linguri de ulei de masline extravirgin
– 2 linguri de bulion
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Ceapa verde, patrunjelul, mararul si usturoiul verde se toaca marunt.
Se adauga apoi ciupercile, spalate bine si maruntite, branza de soia (tofu) framantata, faina dietetica si cea de soia, boiaua, si piperul.
Se amesteca, se adauga 5 linguri din uleiul de masline extravirgin si iarasi se amesteca. Se aseaza compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se “planteaza” pe centrul sau, vertical, 3 ciuperci intregi pentru decor, apoi se niveleaza intreg ansamblul si se unge cu o lingura de ulei de masline extravirgin, pe deasupra.
Se introduce in cuptorul incins si se lasa la 150 de grade Celsius, cca 30 minute. Cand este complet copt, se scoate, se adauga pe deasupra bulionul in care s-au tocat 3 fire de patrunjel si si se lasa sa se raceasa. Se feliaza apoi si se poate servi.
poftoaca buna!
E pofticios si sanatos, merci de vizita !