SPANAC GATIT, ASEZONAT CU VARZA MURATA SI NUCI PECAN

iulie 4, 2024 | CATEGORIA Garnituri

 

O asociere pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa, cu grasimi bune pentru sistemul cardiovascular, fara adaos de sare si cu vitaminele nealterate din varza murata, adaugata cruda, pentru un plus de enzime si nutrienti.

INGREDIENTE (pentu o portie):
– 250 g spanac frunze
– ½ ceapa
– ½ ardei gras
– 3 rosii cherry
– o foaie de dafin
– o crenguta de cimbru
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingura de ulei extravirgin de masline
– o felie de varza murata
– 5 jumatati de nuci pecan

 

PREPARARE:
Se spala bine frunzele de spanac si se fierb in apa, apoi se lasa la scurs. Jumatatile de ceapa si de ardei se curata, se spala si se toaca marunt.

 

Se pun la fiert apoi in apa, iar cand sunt patrunse se adauga spanacul scurs si tocat, crengutele de cimbru, cat si rosiile cherry, bine spalate si taiate marunt. Se amesteca si se lasa sa clocoteasca 3 minute. Se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si uleiul de masline, apoi se lasa spanacul astfel gatit, acoperit cca 15 minute, timp in care rosiile fierte si asociate cu uleiul de masline elibereaza licopen, un antioxidant valoros pentru organism. Se indeparteaza foaia de dafin si crengutele de cimbru, intrucat si-au revarsat inconfundabilele arome (frunzulitele mici de cimbru le puteti desprinde si lasa in amestec, daca doriti). Spanacul astfel gatit, se asociaza cu varza murata scursa de zeama si tocata marunt si cu piperul negru macinat. Se amesteca bine apoi, si se garniseste portia cu nucile pecan.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *