O reteta hranitoare, ce confera lintei un adaos de proteine si de antioxidanti, cat si un gust specific, cu tenta orientala.
INGREDIENTE:
– 240 g linte verde conservata
– o ceapa mica
– un morcov
– o felie de telina
– un ardei gras
– o rosie mare
– o foaie de dafin
– 2 linguri de arahide decojite
– o lingura pudra de curry
– patrunjel verde
– ulei de masline
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa arahidele la hidratat minim 5 ore, pentru a-si elimina toxicitatea. Se scurge lintea din conserva. Se curata ceapa si se toaca marunt, iar morcovul, felia de telina si ardeiul gras, bine spalate si curatate, se toaca si ele.
Legumele tocate se pun toate la fiert in apa, cu putina sare. Cand sunt fierte se adauga lintea si rosia spalata si taiata cubulete. Dupa cateva clocote, se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin si pudra de curry. Se lasa vasul acoperit si dupa ce temperatura scade cat sa poata fi consumata, se potriveste de sare, se adauga arahidele si uleiul de masline extravirgin (pentru a nu-si pierde calitatile nutritive prin fierbere), apoi se amesteca si se portioneaza. Fiecare portie se asezoneaza cu patrunjel verde, bine spalat si tocat.