O tarta usor de preparat, fara gluten sau ingrediente animale, un dulce sanatos, cu aroma inconfundabila a zmeurei, foarte bine conservata prin procesul de liofilizare, proces ce pastraza aproape intacte calitatile celei proaspat culese.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
– 175 g alune crude
– 175 g stafide aurii
– o lingurita de scortisoara macinata
– ½ lamaie
Pentru umplutura:
– 60 g zmeura liofilizata (am folosit de la Lyolife Romania)
– o lingura de seminte de chia
– 100 ml apa
– ½ lamaie
PREPARARE:
Se lasa la hidratat alunele crude, peste noapte.
Se plaseaza apoi in robotul de bucatarie, impreuna cu stafidele aurii, cu scortisoara si cu sucul jumatatii de lamaie. Se macina pana cand amestecul se leaga, apoi se modeleaza intr-o forma de tarta.
Se lasa la frigider cam o ora, Pentru umplutura, se hidrateaza semintele de chia, cca jumatate de ora. Se adauga sucul lamaiei, apoi zmeura liofilizata.
Se incorporeaza amestecand incet. Se scoate blatul din forma de tarta si se umple cu zmeura rehidratata. Se mai lasa 2-3ore la rece, sa se intrepatrunda bine aromele, apoi se poate felia.