O incantare de primavera astepatata, ce poate onora masa Pascala, cu ingrediente crude si hranitoare, o desfatare dulce si sanatoasa.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 150 g nuci
– 30 g fulgi de cocos
– 130 g stafide aurii
– o lamaie
– o lingurita pudra de scortisoara
Pentru crema:
– 100 g caju crud
– o lingura ulei de cocos
– o lingura stafide aurii
– sucul unei junatati de lamai
– ½ pastaie vanilie
– florile unei tulpini de zambila
Pentru garnisit
– flori de zambile
PREPARARE:
Se lasa la hidratat peste noapte alunele de caju. Se pregateste blatul adunand in robotul de bucatarie cu lama in S nucile, stafidele aurii, fulgii de cocos, pudra de scortisoara, coaja lamaiei razuita fin si sucul acesteia.
Se maruntesc in robot pana se obtine o compozitie lipiciasa, din care se modeleaza o forma de pasca. Se scurg alunele de caju de apa in care s-au hidratat si se aduna ingredientele pentru crema.
Se paseaza cu un blender de mana la inceput cajuul, cu sucul lamaiei si semintele pastaii de vanilie. Se adauga florile de zambila si uleiul de cocos (care se lasa langa o sursa de caldura sa devina lichid) si se blenduiesc fin in continuare, pentru cateva secunde.
Se adauga apoi si stafidele, care se lasa intregi in crema.
Se umple blatul cu crema de cajuu si se garniseste cu flori de zambila, care sunt comestibile si aduc un plus de enzime valoroase acestui deliciu. Nu am adaugat niciun indulcitor natural la crema, intrucat blatul este suficient de dulce, iar atunci cand se serveste se consuma simultan blat si crema, imbinarea gusturilor fiind desavarsita.