O supa crema bogata in betacaroten, dulce picanta, hranitoare si puternic antioxidanta.
INGREDIENTE:
– un cartof dulce
– o ceapa mica
– un morcov
– o felie de telina
– un ardei
– o crenguta de cimbru
– o foaie de dafin
– o lingurita pudra de turmeric
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura ulei de masline presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovul si felia de telina, iar ceapa se curata si se spala.
Se fierb apoi in apa, iar cand incep sa se patrunda, se adauga cartoful bine spalat, cu tot cu coaja si feliat, apoi ardeiul spalat, curatat de cotor si feliat. Cand sunt toate patrunse, se adauga crenguta de cimbru si foaia de dafin.
Se lasa vasul acoperit pana ce supa se racoreste suficient cat sa se poata trece continutul in blender. Se adauga pudra de turmeric si piperul macinat, apoi se blenduiesc toate fin. Piperul ajuta la absorbtia turmericului. Se sareaza dupa gust, iar cand se portioneaza, se asezoneaza cu untisor bine spalat si maruntit, cat si cu ulei de masline presat la rece.