Un meniu dietetic, cu urzici de primvara si untisor proaspat cules, asezonat cu mirodenii antioxidante.
INGREDIENTE:
– 125 g orez integral (85% basmati, 15% salbatic)
– o gramajoara de urzici (apoximativ 45 g)
– o legatura de untisor
– o lingurita pudra de turmeric
– ½ lingurita coriandru macinat
– o lingura ulei de masline, presat la rece
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine orezul integral. Urzicile si untisorul se curata de impuritati, apoi se spala in mai multe ape.
Se pune orezul la fiert intr-o cantitate de apa de 3 ori volumul sau, iar cand clocoteste, se adauga urzicile tocate si mirodeniile.
Se acopera apoi si se lasa sa fiarba cca 3 minute. Se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit o jumatate de ora. Se amesteca, se potriveste de sare, apoi se adauga uleiul si sucul lamaiei, cat si untisorul maruntit.