PREPARAREA CORECTA A CIORBELOR, PENTRU UN PLUS DE SANATATE

January 16, 2016

prepararea corecta a ciorbelor, pentru un plus de sanatate

Pentru un plus de savoare si mai ales de nutrienti a caror valoare calitativa sa nu fie afectata prin fierbere, modul corect de preparare a ciobelor este acela ca dupa ce ingredientele principale (carnuri si/sau legume) sunt patrunse, se intrerupe imediat fierberea, urmand ca adaugarea uleiurilor presate la rece, a borsului, a lamaiei, precum si a mirodeniilor si a verdeturilor, se se faca in stare cruda, dupa ce temperatura scade la o valoare care pastreaza nealterate proprietatile hranitoare ale acestora.

Daca la acrirea ciorbelor se folosesc rosii crude, acestea pot fi date intr-un clocot, intrucat prin fierbere, cantiatea de licopen (valoros antioxidant) prezenta in compozitia lor, se multiplica de aproximativ 5 ori.

Prezint o selectie de ciorbe de pe site-ul nostru care respecta si promoveaza modul sanatos de preparare a acestora.

 CIORBE CU CARNURI

CIORBA DE BERBECUT, CU VARZA ROSIE SI CONOPIDA

ciorba de berbecut, cu varza rosie si conopida

CIORBA DE PASTRAVI, CU TARHON SI BOABE DE MUSTAR

ciorba de pastravi, cu mustar si tarhon

CIORBA DEGRESATA DE RATA, CU TARHON SI SUC DE PORTOCALE

ciorba degresata de rata, cu tarhon si suc de portocale

CIORBA DENSA, DE VITEL

ciorba densa de vitel cu legume si verdeturi proaspete, fara adaos de grasimi

CIORBA DE ROSII, CU OASE GARF

ciorba de rosii, cu oase garf

 

CIORBE VEGETARIENE

CIORBA DE FASOLE PASTAI, CU SFECLA ROSIE

ciorba de fasole pastai, cu sfecla rosie

CIORBA DE LINTE VERDE, CU OREZ BRUN SI TARHON

ciorba de linte verde, cu orez brun si tarhon 2

CIORBA DE DOVLEAC, CU ULEI SI SEMINTE DE CANEPA

ciorba de dovleac, cu ulei si seminte de canepa

CIORBA DE CARTOFI, CU URZICI DE PRIMAVARA

ciorba de cartofi, cu urzici de primavera 2

CIORBA DE CIUPERCI PLEUROTUS, CU BUSUIOC

ciorba de ciuperci pleurotus, cu busuioc

CIORBA DE CARTOFI MOV, CU ROZMARIN

ciorba de cartofi mov, cu rozmarin

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente