O ciorba hranitoare, cu proteine complete, provenite din asocierea orezului brun si a boabelor de linte, deasemenea bogata in fibre, asezonata cu lamaie si tarhon, pentru un plus de antioxidanti si pentru un gust imbietor.
INGREDIENTE :
– 250 gr linte verde
– 45 gr orez brun
– 75 gr morcov
– 75 gr radacina de telina
– 50 gr radacina de pastarnac
– 50 gr radacina de patrunjel
– 100 gr de ceapa
– 2 ardei grasi (am folosit conservati cu sare)
– 5 fire de tarhon conservat in otet (dupa retetea
– o lamaie mare
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa orezul 10 minute in apa fierbinte, pentru a fierbe mai usor.
Intre timp se spala si se curate ceapa, morcovul, radacinile de telina, de patrunjel si de pastarnac, se toaca dupa preferinta, impreuna cu ardeiul gras conservat. Toate acestea se fierb in apa, alaturi de orezul brun.
Dupa aproximativ 10 minute, se adauga boabele de linte verde spalate in prealabil in mai multe ape.
Cand toate sunt fierte se intrerupe fierberea, apoi se adauga tarhonul conservat, maruntit si se potriveste de sare. Se lasa acoperita ciorba cateva minute, pana mai scade temperatura, apoi, cand se portioneaza se adauga sucul lamaiei, pentru a nu distruge antioxidantii.