CIORBA DEGRESATA DE RATA, CU TARHON SI SUC DE PORTOCALE

mai 12, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba degresata de rata, cu tarhon si suc de portocale

O ciorba cu gustul specific al carnii de rata, pregatita sanatos si innobilata cu arome de tarhon si suc de portocala, pentru a-i da o nota aparte.

INGREDIENTE:

–          o rata tanara, de aproximativ 1,5 kg

–          o ceapa (am folosit rosie)

–          3 morcovi

–          un ardei

–          o radacina de telina

–          o radacina de patrunjel

–          o legatura de tarhon

–          sucul unei portocale

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Rata se curata si se spala foarte bine, apoi, daca folositi una congelata, se lasa un sfert de ora, in apa cu sare, sa-si  refaca textura.

rata cu sare, pentru ciorba

Se spala de sare, se portioneaza, apoi se fierbe in apa, avand grija sa fie bine spumuita. Se degreseaza apoi, pentru a fi mai usoara organismului. In timp ce fierbe carnea, se spala, se curate si se toaca morcovii, ceapa, ardeiul, radacinile de telina si de patrunjel, care atunci cand carnea este aproape patrunsa, se adauga la fiert.

rata fiarta si legume, pentru ciorba

Cand toate sunt fierte, se scot organele, pulpele si pieptul de rata, care pot fi savurate ca atare, fierte, alaturi de diverse garnituri si salate, sau pregatite special, cum sunt organele in reteta “Pateu de rata, cu frunze de menta”, sau pieptul si pulpele, in alte retete, ce vor urma. Gatul si aripile pot onora suficient ciorba concentrata obtinuta, care, dupa intreruperea feirberii, se potriveste de sare si in care, dupa ce temperatura scade, se adauga sucul unei portocale si tarhonul proaspat, tocat, pentru conservarea nutrientilor.

ciorba degresata de rata, cu tarhon si suc de portocale

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *