O reteta de pateu cu gustul specific al carnii de rata, pregatit fara adaos de grasimi, condimentat si apoi aromat cu frunze proaspete de menta.
INGREDIENTE (pentru aproximativ 250 gr):
– carne de rata din organe interne (inima, ficat, pipota) si piele de pe gat
– o ceapa mare
– 9-10 frunze de menta proaspata
– piper negru, macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine organele interne.
Se taie pielea de pe gat, se spala, apoi impreuna cu organele, se fierb in apa cu un strop de sare, pana se patrund bine. Se strecoara, se lasa la racit, iar intre timp se curata, se spala si se marunteste ceapa.
Se toaca apoi toate fin, prin masina de tocat si se asezoneaza cu piperul, cu sarea si cu frunzele de menta spalate si maruntite.
Se amesteca pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor, apoi se poate consuma. Este ideal in combinatie cu legume si verdeturi.