PATEU DE RATA, CU FRUNZE DE MENTA

mai 3, 2014 | CATEGORIA Aperitive

pateu de rata, cu frunze de menta

O reteta de pateu cu gustul specific al carnii de rata, pregatit fara adaos de grasimi, condimentat si apoi aromat cu frunze proaspete de menta.

INGREDIENTE (pentru aproximativ 250 gr):

–          carne de rata din organe interne (inima, ficat, pipota) si piele de pe gat

–          o ceapa mare

–          9-10 frunze de menta proaspata

–          piper negru, macinat, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine organele interne.

pateurata-frunzementa1ok

Se taie pielea de pe gat, se spala, apoi impreuna cu organele, se fierb in apa cu un strop de sare, pana se patrund bine. Se strecoara, se lasa la racit, iar intre timp se curata, se spala si se marunteste ceapa.

pateurata-frunzementa2ok

Se toaca apoi toate fin, prin masina de tocat si se asezoneaza cu piperul, cu sarea si cu frunzele de menta spalate si maruntite.

organe si carne de rata, tocate si asezonate, pentru pateu

Se amesteca pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor, apoi se poate consuma. Este ideal in combinatie cu legume si verdeturi.

pateurata-frunzementa-finalok

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *