O ciorba cu gustul specific al patravilor, imbogatita si marcata de aroma si antioxidantii mirodeniilor si ai tarhonului.
INGREDIENTE:
– 3 pastravi (aproximativ 600 gr)
– 4-5 cepe
– 3 ardei grasi
– ½ lingurita boabe de mustar
– ½ lingurita boabe de piper negru
– 2 foi de dafin
– 3 linguri de bulion
– ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 3 linguri de tarhon uscat
– usturoi, dupa gust
– un praf de sare de ocna / portie
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa si ardeiul, apoi se taie julien si se pun la fiert in apa.
Intre timp se spala bine, se curata de solzi, se eviscereaza si se portioneaza pastravii apoi se adauga la fiert impreuna cu foile de dafin, cu boabele de mustar si cu cele de piper negru.
Cand pestii sunt patrunsi se adauga bulionul, apoi dupa 3 minute se intrerupe fierberea, iar dupa ce temperatura mai scade se adauga uleiul de floarea soarelui si tarhonul uscat si se amesteca pentru intrepatrunderea gusturilor. Cand se portioneaza, se asezoneaza cu sare si usturoi.