CIORBA DE CIUPERCI PLEUROTUS, CU BUSUIOC

iunie 26, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de ciuperci pleurotus, cu busuioc

O ciorba de post, preparata sanatos, cu ciuperci pleurotus, un ideal inlocuitor al carnii, inmiresmata cu busuioc verde, proaspat, de gradina.

INGREDIENTE :

–         500 gr ciuperci pleurotus

–         2 morcovi

–         2 cepe

–         un ardei gras

–         o telina mica

–         o legatura de leustean

–         2 linguri de ulei de masline extravirgin

–         sucul unei lamai

–         sare, dupa gust

–         busuioc, dupa gust

 

PREPARARE:

Ciupercile se curata de impuritati, se spala bine si se feliaza. Morcovii se spala se curata si se rad pe razatoarea mare pentru a fierbe repede, ceapa, telina si ardeiul, se spala, se curata si se taie cubulete. Eu am ales ardei rosu pentru varietate coloristica si un plus de licopen.

ciuperci pleurotus, morcovi,ceapa, ardei, telina, pentru ciorba

Toate aceste ingrediente se adauga simultan in apa clocotita din vasul pentru ciorba si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand se patrund ingredientele.

ciuperci pleurotus, morcovi, ceapa, ardei, telina, pentru ciorba

Se potrivesc de sare, se adauga leusteanul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba intr-un clocot. Se intrerupe fierberea, apoi dupa 5 minute se adauga uleiul de masline extravirgin si sucul de lamaie, iar cand se serveste, in fiecare portie se adauga busuiocul verde, pentru o aroma proaspata si un plus de nutrienti.

ciorba de ciuperci pleurotus, cu busuioc

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *