O ciorba de post, preparata sanatos, cu ciuperci pleurotus, un ideal inlocuitor al carnii, inmiresmata cu busuioc verde, proaspat, de gradina.
INGREDIENTE :
– 500 gr ciuperci pleurotus
– 2 morcovi
– 2 cepe
– un ardei gras
– o telina mica
– o legatura de leustean
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sucul unei lamai
– sare, dupa gust
– busuioc, dupa gust
PREPARARE:
Ciupercile se curata de impuritati, se spala bine si se feliaza. Morcovii se spala se curata si se rad pe razatoarea mare pentru a fierbe repede, ceapa, telina si ardeiul, se spala, se curata si se taie cubulete. Eu am ales ardei rosu pentru varietate coloristica si un plus de licopen.
Toate aceste ingrediente se adauga simultan in apa clocotita din vasul pentru ciorba si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand se patrund ingredientele.
Se potrivesc de sare, se adauga leusteanul tocat marunt si se mai lasa sa fiarba intr-un clocot. Se intrerupe fierberea, apoi dupa 5 minute se adauga uleiul de masline extravirgin si sucul de lamaie, iar cand se serveste, in fiecare portie se adauga busuiocul verde, pentru o aroma proaspata si un plus de nutrienti.
Frumos colorata, te atrage sa o gusti…
E prima oara cand am incercat-o, m-am gandit sa gatesc aceste ciuperci si-n acest fel si a iesit foarte guatoasa.