CIORBA DE CARTOFI, CU URZICI DE PRIMAVARA

March 5, 2015 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de cartofi, cu urzici de primavera 2

O ciorba bogata in legume si urzici proaspete, abia aparute, preparata dietetic, fara adaos de ulei, pentru detoxifierea si revigorarea organismului.

INGREDIENTE:

–          100 gr ceapa

–          130 gr morcovi

–          90 gr radacina de patrunjel

–          70 gr radacina de telina

–          50 gr radacina de pastarnac

–          60 gr ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare)

–          550 gr cartofi

–         125 gr urzici

–          sucul unei lamai mici

–          25 gr usturoi

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata si se spala bine ceapa, morcovii, radacinile de morcov, de patrunjel, de telina si de pastarnac, apoi se toaca si se fierb in apa cu un praf de sare. Intre timp, se curate si se spala bine urzicile si cartofii. Urzicile, daca sunt fragede, abia aparute, se pot lasa intregi, iar cartofii se taie cubulete. Cand legumele sunt patrunse, se adauga cartofii si urzicile, impreuna cu ardeiul (conservat), tocat.

legume fierte, cu cartofi, ardei si urzici pentru ciorba

Se fierb toate lent, iar cand sunt patrunse, se potrivesc de sare, se intrerupe fierberea, iar dupa ce temperatura scade si ciorba poate fi consumata, se adauga  sucul lamaiei si usturoiul curat, spalat si ras pe razatoarea fina.

ciorba de cartofi, cu urzici de primavara

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Nu e bine! Legumele se fierb toate (inclusiv cartofii) in 20 min. (teoretic)

    Urzicile la sfirsit si fierte putin, nu sa iasa chiar cirpa!!

    Dar mai intii sa am eu urzicile!

    • mirela says:

      Draga mea, legumele mai fierb si dupa ce opresti sursa de caldura, deci nu se fierb mult cartofii, adica pana se farama, ci se lasa vasul acoperit, cu sursa de caldura intrerupta si abia dupa 10 minute se verifica daca sunt fierti, altfel risti sa capete un aspect neplacut, de descompun, nu mai raman intregi, crede-ma , ce am expus pe site, sunt verificate !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *