O ciorba bogata in legume si urzici proaspete, abia aparute, preparata dietetic, fara adaos de ulei, pentru detoxifierea si revigorarea organismului.
INGREDIENTE:
– 100 gr ceapa
– 130 gr morcovi
– 90 gr radacina de patrunjel
– 70 gr radacina de telina
– 50 gr radacina de pastarnac
– 60 gr ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare)
– 550 gr cartofi
– 125 gr urzici
– sucul unei lamai mici
– 25 gr usturoi
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, morcovii, radacinile de morcov, de patrunjel, de telina si de pastarnac, apoi se toaca si se fierb in apa cu un praf de sare. Intre timp, se curate si se spala bine urzicile si cartofii. Urzicile, daca sunt fragede, abia aparute, se pot lasa intregi, iar cartofii se taie cubulete. Cand legumele sunt patrunse, se adauga cartofii si urzicile, impreuna cu ardeiul (conservat), tocat.
Se fierb toate lent, iar cand sunt patrunse, se potrivesc de sare, se intrerupe fierberea, iar dupa ce temperatura scade si ciorba poate fi consumata, se adauga sucul lamaiei si usturoiul curat, spalat si ras pe razatoarea fina.
Nu e bine! Legumele se fierb toate (inclusiv cartofii) in 20 min. (teoretic)
Urzicile la sfirsit si fierte putin, nu sa iasa chiar cirpa!!
Dar mai intii sa am eu urzicile!
Draga mea, legumele mai fierb si dupa ce opresti sursa de caldura, deci nu se fierb mult cartofii, adica pana se farama, ci se lasa vasul acoperit, cu sursa de caldura intrerupta si abia dupa 10 minute se verifica daca sunt fierti, altfel risti sa capete un aspect neplacut, de descompun, nu mai raman intregi, crede-ma , ce am expus pe site, sunt verificate !