Un potpuriu de gusturi si culori, la mijloc de vara, alintarea culinara perfecta.
INGREDIENTE:
– 1 kg rasol de vitel, cu os si maduva
– o ceapa
– 2 morcovi
– o telina mica
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei grasi
– 200 gr conopida
– 150 gr varza
– 4 rosii
– suc de lamaie, dupa gust
– leustean
– frunzede telina
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Rasolul de vitel se spala, se portioneaza, se pune la fiert, se spumuieste cu grija si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand este bine patruns.Se adauga apoi ceapa, morcovii, radacinile de telina si de patrunjel, toate spalate si tocate dupa preferinta.
Se lasa sa fiarba, si intre timp, se curate si se spala ardeii, varza si conopida, ardeii se toaca marunt, varza mai grosier, iar conopida se desface in buchetele mici.
Se adauga si acestea la fiert si cand sunt patrunse, se adauga rosiile spalate si tocate, se potriveste intreaga fiertura de sare si se lasa sa mai fiarba 5 minute, apoi se intrerupe fierberea.
Se spala si se toaca leusteanul si frunzele de telina, si dupa ce se portioneaza ciorba, se adauga proaspete in fiecare portie, alaturi de suc de lamaie, dupa bunul plac.