CIORBA DENSA, DE VITEL

iulie 25, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba densa de vitel cu legume si verdeturi proaspete, fara adaos de grasimi

Un potpuriu de gusturi si culori, la mijloc de vara,  alintarea culinara perfecta. 

INGREDIENTE: 

–         1 kg rasol de vitel, cu os si maduva

–         o ceapa

–         2 morcovi

–         o telina mica

–         o radacina de patrunjel

–         2 ardei grasi

–         200 gr conopida

–         150 gr varza

–         4 rosii

–         suc de lamaie, dupa gust

–         leustean

–        frunzede telina

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

     Rasolul de vitel se spala, se portioneaza, se pune la fiert, se spumuieste cu grija si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand este bine patruns.Se adauga apoi ceapa, morcovii, radacinile de telina si de patrunjel, toate spalate si tocate dupa preferinta.

rasol de vitel cu os si maduva si legume, pentru ciorba

Se lasa sa fiarba, si intre timp, se curate si se spala ardeii, varza si conopida, ardeii se toaca marunt, varza mai grosier, iar conopida se desface in buchetele mici.

ardei, varza si conopida, pentru ciorba

 Se adauga si acestea la fiert si cand sunt patrunse, se adauga rosiile spalate si tocate, se potriveste intreaga fiertura de sare si se lasa sa mai fiarba 5 minute, apoi se intrerupe fierberea.

ciorba densa din rasol de vitel, cu legume

 Se spala si se toaca leusteanul si frunzele de telina, si dupa ce se portioneaza ciorba, se adauga proaspete in fiecare portie, alaturi de suc de lamaie, dupa bunul plac.

ciorba densa din rasol de vitel, cu legume si verdeturi proaspete, fara adaos de grasimi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *