O ciorba vegana, de iarna, cu gustul specific al conopidei si al prazului verde, usor picanta si preparata sanatos.
INGREDIENTE:
– o conopida
– 3 fire de praz
– o radacina de patrunjel
– 3 morcovi
– un ardei gras
– 6-8 rosii cherry
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingurita de ulei de masline extravirgin / portie
– ¼ lingurita de leustean uscat, macinat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Conopida, spalata bine, se desface in buchetele. Se spala bine firele de praz, se curata de prima foaie si se taie rondele. Radacinile de morcov si cea de patrunjel, precum si ardeiul, bine spalate se curata si se toaca marunt.
Se pun la fiert in apa, iar cand sunt aproape patrunse se adauga bucatelele de conopida. Cand se inmoaie, se adauga rosiile bine spalate si taiate marunt. Cand sunt toate fierte, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin, cimbrul si piperul, apoi se lasa ciorba acoperita sa se intrepatrunda aromele. Cand se portioneaza se adauga uleiul de masline extravirgin si leusteanul (bine spalat si maruntit) in fiecare portie.