CIORBA DE BERBECUT, CU VARZA ROSIE SI CONOPIDA

octombrie 10, 2015 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de berbecut, cu varza rosie si conopida

O ciorba consistenta, cu gust excelent, bogata in proteine valoroase din carnea de oaie, asociata cu crucifere, bogate in fibre, pregatita fara adaos de grasimi, cu mirodenii si verdeturi.

 

INGREDIENTE:

–         750 gr gat de berbecut

–         o ceapa

–         un morcov

–         o radacina mica de telina

–         o radacina de patrunjel

–         ½ varza rosie

–         6-7 buchete de conopida

–         un ardei

–         cimbru

–         tarhon

–         leustean

–         lamiae

–         sare de ocan, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine carnea de berbecut, se degreseaza pe cat posibil, apoi se spala bine, se curata si se toaca ceapa, morcovul si radacinile de telina si de patrunjel.

gat de berbecut si legume tocate, pentru ciorba

Carnea se fierbe avand grija sa se spumuiasca, iar cand incepe sa se patrunda se adauga si legumele tocate la fiert. Intre timp se spala bine, se curata si se toaca varza rosie si ardeiul, apoi se desprind, se curata si se spala buchetele de conopida.

varza rosie, ardei si conopida, pentru ciorba de berbecut

Se adauga in ciorba cand celelelate ingrediente sunt aproape patrunse, iar dupa ce toate sunt fierte, se potriveste ciorba de sare, se intrerupe fierberea si se adauga cimbrul macinat, tarhonul si leusteanul spalate si maruntite.

cimbru, tarhon si leustean, pentru ciorba de berbecut cu varza rosie si conopida

Cand temperatura ciorbei scade se poate adauga si lamaia, pentru ai imprima un gust acrisor.

ciorba de berbecut, cu varza rosie si conopida

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *