O ciorba consistenta, cu gust excelent, bogata in proteine valoroase din carnea de oaie, asociata cu crucifere, bogate in fibre, pregatita fara adaos de grasimi, cu mirodenii si verdeturi.
INGREDIENTE:
– 750 gr gat de berbecut
– o ceapa
– un morcov
– o radacina mica de telina
– o radacina de patrunjel
– ½ varza rosie
– 6-7 buchete de conopida
– un ardei
– cimbru
– tarhon
– leustean
– lamiae
– sare de ocan, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine carnea de berbecut, se degreseaza pe cat posibil, apoi se spala bine, se curata si se toaca ceapa, morcovul si radacinile de telina si de patrunjel.
Carnea se fierbe avand grija sa se spumuiasca, iar cand incepe sa se patrunda se adauga si legumele tocate la fiert. Intre timp se spala bine, se curata si se toaca varza rosie si ardeiul, apoi se desprind, se curata si se spala buchetele de conopida.
Se adauga in ciorba cand celelelate ingrediente sunt aproape patrunse, iar dupa ce toate sunt fierte, se potriveste ciorba de sare, se intrerupe fierberea si se adauga cimbrul macinat, tarhonul si leusteanul spalate si maruntite.
Cand temperatura ciorbei scade se poate adauga si lamaia, pentru ai imprima un gust acrisor.