O ciorba cu gust placut, vegetariana, cu legume proaspete, mirodenii delicioase si cartofi speciali, hranitoare si cu aspect deosebit.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 morcovi
– o telina
– 2 ardei grasi (am folosit conservati sanatos, cu sare)
– 500 gr cartofi mov (violet)
– 2 foi de dafin (am folosit de la Kamis)
– ½ lingurita seminte de coriandru (am folosit de la Kamis)
– ½ lingurita mix de piper (am folosit din rasnita de la Kamis)
– 3 crengute de rozmarin verde
– suc de lamaie, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, morcovii si telina, apoi ceapa se toaca marunt, iar telina si morcovii se rad grosier. Se pun la fiert, cu putina sare. Cat timp legumele se patrund,
se taie cubulete cartofii si se toaca marunt ardeii.
Se adauga si acestia la fiert, iar dupa ce se patrund, se adauga foile de dafin, semintele de coriandru si mixul de piper.
Dupa 3 minute se intrerupe fierberea, se potriveste totul de sare, se adauga crengutele verzi de rozmarin maruntite, iar cand temeratura mai scade se adauga sucul de lamaie, pentru a nu afecta vitamin C din acest soi de citrice.