Craciunul, sarbatoare crestina, ne aduna in casele calde si impodobite, pentru a cinsti nasterea Mantuitorului Isus Cristos, asa cum datina strabuna ne-o cere. In semn de pretuire a vietii, alcatuiti meniurile acestei sarbatori din ingrediente sanatoase, in majoritate crude, pentru a consuma hrana vie. Evitati meniurile grele, cu carnuri preparate complicat, cu fainuri albe si dulciuri in exces, care necesita efort in preparare, numai din vanitatea de a expune belsugul si care mai apoi umplu tomberoanele.
In acest sens, am conceput un exemplu de meniu special, din retetele expuse pe acest site, care sa contina ingrediente detoxifiante, ca fructe si mirodenii, cereale integrale si verdeturi, carnuri asociate cat mai sanatos, consumate in timp, cu pauze dansante, pentru o digestie sanatoasa.
1. NECTAR ANTIOXIDANT CU PERSIMONA (KAKI) SI CATINA
3. PIFTIE SEMIRAW, CU CIUPERCI PLEUROTUS
4. COSULETE DIN LINTE SI FULGI DE OVAZ, CU BROCCOLI SI MIRODENII
5. CIORBA DE PASTRAVI,CU TARHON SI BOABE DE MUSTAR
7. SARMALE CRUD VEGANE (RAW VEGAN)
8. PULPA DE PORC CU CEAPA, IN SUC PROPRIU
10. PRAJITURA SEMIRAW, MOS CRACIUN