Cititi cat mai mult despre miraculoase proprietati ale plantelor si invatati sa le adulmecati ca arome de sine statatoare, in ceaiuri neindulcite, usor marcate de gustul citricelor si de calitatea antioxidantilor lor. Iata un exemplu, ce are ca „protagonist” cimbrul. Va puteti documenta despre calitatile acestuia, la „Pastila de sanatate” din meniu. Ceaiul prezentat este menit sa va hidrateze, dar mai ales sa va ajute sa eliminati stresul, sa va conturati mai bine increderea de sine, cimbrul fiind renumit, inca din antichitate, pentru controlul starilor emotionale.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 250 ml apa
– ½ lingurita de cimbru de gradina, uscat si maruntit
– ½ felie lamaie
PREPARARE:
Se fierbe apa 2 minute, se intrerupe fierberea si se asteapta 3 minute sa scada temperatura, pentru a nu afecta nutrientii plantei. Cimbrul se presara in recipientul de servit, se toarna apa, se lasa sa infuzeze, apoi se adauga lamaia. Se poate servi strecurat imediat sau nu, pentru intensificarea aromei.