O reteta nutritiva, care imprima pulpei de porc fragezime , iar sosului format, aroma.
INGREDIENTE:
– 1 kg pulpa de porc
– 1,5 kg ceapa
– 2 foi de dafin
– 4 linguri ulei de masline extravirgin
– boia de ardei dulce, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se curata si se taie rondele ceapa, apoi, aproximativ 3 sferturi din cantitate se plaseaza in vasul pentru preparare. Se spala, se degreseaza si se portioneaza pulpa de porc, se adauga peste patul de ceapa plasat in vas. Se adauga foile de dafin si se acopera cu restul cepei taiate rondele.
Se acopera vasul, se lasa sa fiarba la foc mic si din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta. Cand bucatile de pulpa de porc sunt patrunse, se intrerupe fierberea, se adauga sarea, se asteapta cateva minute sa scada temperatura, abia apoi se adauga uleiul de masline extravirgin pentru nu-i afecta nutrientii, Se amesteca totul, iar sosul format se adauga ca garnitura la portiile de pulpa de porc, care se asezoneaza in final, cu boiaua de ardei dulce. De preferat este sa se consume cu verdeata, care ajuta la digerarea proteinelor.