PIFTIE SEMIRAW, CU CIUPERCI PLEUROTUS

decembrie 17, 2016 | CATEGORIA Aperitive

piftie semiraw, cu ciuperci pleurotus, feliata

O piftie cu gustul apropiat de cea clasica, dar fara carne, bogata in proteine vegetale, cu ciuperci crude, marinate si aspic din agar-agar.

INGREDIENTE:

– 500 g ciuperci pleurotus

– ½ lingurita de boia de ardei dulce

– 5 fire de patrunjel verde

– sare de ocna, dupa gust

pentru marinata:

– o lamaie

– ¼ lingurita de piper negru macinat

– 2 frunze de dafin

– 9 catei de usturoi

– 4 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

pentru aspic:

– 4 g (4 linguri rase) de agar-agar (am folosit agar-agar biovegan, ecopraf, fara lactoza, fara gluten)

PREPARARE:

Se pregateste marinata adunand intr-un bol usturoiul curatat si pisat, sucul lamaiei, uleiul de floarea soarelui presat la rece, piperul, frunzele de dafin si sarea.

ingrediente pentru marinata de ciuperci

Se spala bine ciupercile, apoi se despart din ciorchine, se lasa cat mai intregi si se adauga peste marinata.

ciuperci pleuerotus adaugate peste marinata

Se adauga peste ele patrunjelul maruntit si boiaua de ardei dulce, apoi se amesteca si se lasa la marinat, minim 4 ore.

ciuperci pleurotus in marinata, cu patrunjel si boia de ardei dulce

Se prepara gelatina din agar-agar astfel: se dizolva complet cantitatea prescrisa in 4oo ml apa, apoi se fierbe un minut. Se lasa sa scada temperatura aspicului cam la 40 de grade, apoi se toarna peste ciupercile marinate. Se lasa sa se solidifice la temperatura camerei, in maxim 3 minute piftia semiraw este inchegata si apetisanta.

piftie semiraw, cu ciuperci pleurotus

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *