SARMALE CLASICE

februarie 17, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

 sarmale clasice, fara prajeala si cu minimum de grasimi

Bine cunoascuta si mult ravnita reteta  a copilariei, pregatita in maniera sanatoasa, fara prajeala, cu minimum de grasimi, cu ardei gras si bulion natural.

INGREDIENTE:

–         2-3 verze murate (in functie de marimea frunzei)

–         500 gr pulpa de vita

–         800 gr fleica de porc

–         4 linguri spartura de orez (arata mai fina in compozitia umpluturii)

–         400 gr ceapa (aprox.4 cepe potrivite)

–         3 ardei grasi

–         6 linguri de bulion

–         5 foi de dafin

–         o lingurita boia de ardei dulce

–         cimbru uscat, dupa gust

–         piper negru macinat, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Carnurile se spala bine, se scurg si se toaca. Se asezoneaza cu ceapa spalata, curatata si data pe razatoare, cu boiaua de ardei dulce si cu cimbru, sare si piper, dupa gust.

fleica de porc si pulpa de vita tocate,ceapa, sare, piper, boia de ardei, pentru sarmale

Se adauga si orezul bine spalat, apoi se amesteca bine compozitia pentru omogenizare si pentru intrepatrunderea aromelor. Varza se spala, se desface in foi si se lasa la desarat in apa rece, daca este cazul. Apoi fiecare foaie se curate de cotoare si se taie in bucati, in functie de marimea dorita a sarmalelor. Pe fiecare frunza de varza, se plaseaza cu lingurita cate o portioara din compozitie si se formeaza sarmalele, avand grija sa se roluiasca impachetand bine capetele, pentru a nu se desprinde in timpul fierberii.

compozitie din carnuri tocate asezonate, pe foi de varza, pentru sarmale

In recipientul pentru fiert, se aseaza la baza un strat de varza tocata peste care se presara cimbru, apoi in straturi succesive sarmalele, intre fiecare strat plasand bulionul, ardeii grasi spalati, curatati si taiati fasii, apoi foile de dafin.

sarmale pregatite pentru fiert, cu foi de dafin, ardei si bulion

La final, se completeaza cu inca un strat de varza tocata si putin cimbru, apoi se adauga apa, cat sa treaca peste intregul ansamblu, care se fierbe pana cand se patrunde si emena mult asteptatul miros imbietor. Pentru iubitorii picanteriilor, se servesc cu ardei iute.

sarmale clasice, fara prajeala si cu minimum de grasimi

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *