O salata detoxifianta si antioxidanta, bogata in proteine vegetale si acizi grasi omega 3, foarte gustoasa si nutritiva.
INGREDIENTE:
– o varza chinezeasca
– o sfecla rosie, mica
– ½ legatura de marar verde
– sare de ocna, dupa gust
Pentru maioneza de nuci:
– 100 g nuci inmuiate in apa, minim 5 ore
– sucul unei jumatati de lamaie
– 1-2 catei de usturoi
– 125 ml apa
– o lingurita faina de mustar
– o lingurita mustar picant, cu hrean
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se pregateste maioneza de nuci, conform instructiunilor din reteta. Varza chinezeasca se spala bine si se toaca marunt. Sfecla rosie, bine spalata, se curate si se razuieste grosier.
Peste varza tocata, se adauga maioneaza de nuci si mararul bine spalat si tocat fin, se sareaza dupa gust, apoi se amesteca si se adauga sfecla rosie, dupa care se amesteca din nou, usor, pentru a nu afecta culoarea.