MAIONEZA DE NUCI CRUDE

decembrie 17, 2014 | CATEGORIA Garnituri

maionezza de nuci crude, cu adaos de mustar iute si ulei de masline presat la rece

O varianta crud vegetariana a clasicei maioneze, foarte bogata in acizi grasi esentiali si antioxidanti, pentru a pastra sistemul cardiovascular in forma, de sarbatori.

INGREDIENTE:

–         100 gr nuci romanesti, inmuiate in apa, minim 5 ore

–          sucul unei jumatati de lamai

–         1-2 catei de usturoi

–         125 ml apa

–         o lingurita faina de mustar (boabe de mustar rasnite)

–         o lingurita mustar picant, cu hrean (optional)

–         3 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece (optional)

–         sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Nucile (inmuiate in prealabil), usturoiul curatat si spalat, sucul de lamaie si faina de mustar se aduna in blender.

nuci inmuiate, usturoi, lamaie si faina de mustar, pentru maioneza cruda

Se adauga apa si se blenduiesc pana obtineti o maioneza de consistenta dorita, care se sareaza, dupa gust.

maioneza de nuci crude

Pentru o varinata mai cremoasa si mai picanta, se adauga mustarul cu hrean si uleiul de masline extravirgin.

nuci inmuiate, usturoi, mustar, faina de mustar, lamaie, ulei de masline, pentru maioneza de nuci crude

Maioneza obtinuta dupa aceste adaosuri are si un continut nutritiv mai dens.

maionezza de nuci crude, cu adaos de mustar iute si ulei de masline presat la rece

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *