O varianta crud vegetariana a clasicei maioneze, foarte bogata in acizi grasi esentiali si antioxidanti, pentru a pastra sistemul cardiovascular in forma, de sarbatori.
INGREDIENTE:
– 100 gr nuci romanesti, inmuiate in apa, minim 5 ore
– sucul unei jumatati de lamai
– 1-2 catei de usturoi
– 125 ml apa
– o lingurita faina de mustar (boabe de mustar rasnite)
– o lingurita mustar picant, cu hrean (optional)
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece (optional)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Nucile (inmuiate in prealabil), usturoiul curatat si spalat, sucul de lamaie si faina de mustar se aduna in blender.
Se adauga apa si se blenduiesc pana obtineti o maioneza de consistenta dorita, care se sareaza, dupa gust.
Pentru o varinata mai cremoasa si mai picanta, se adauga mustarul cu hrean si uleiul de masline extravirgin.
Maioneza obtinuta dupa aceste adaosuri are si un continut nutritiv mai dens.