O reteta cu ingrediente atent selectate, bogate in nutrenti valorosi, pregatita sanatos, delicioasa si cochet prezentata.
INGREDIENTE:
pentru cosulete:
– 100 gr linte verde
– o foaie de dafin
– 70 gr fulgi de ovaz (comercializati prin Lidl )
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de seminte de coriandru rasnite
– sare de ocna, dupa gust
pentru umplutura:
– 2 buchete de broccoli
– ½ lingurita de seminte de chimen
– 5 ramurele cu frunze de oregano verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se fierbe lintea cu o foaie de dafin, iar dupa ce este bine patrunsa, se intrerupe fierberea si se strecoara.
Se asezoneaza apoi cu fulgii de ovaz, cu boiaua, semintele de coriandru si sarea de ocna.
Se amesteca usor si se mixeaza mai intai prin pulsatii succesive, pana se obtine un aluat omogen. Din acesta se formeaza bile ce se plaseaza in formele de briose, pe folii de plastic si se modeleaza sub forma de cosulete. 3 Acestea se pastreaza cca 15 minute in congelator, sa devina mai ferme.
Intre timp se spala bine si se fierbe broccoli, cca 5 minute, se intrerupe fierberea si se lasa acoperit pana se patrunde, apoi se strecoara.
Se desface in buchetele mici, care se aseaza in cosulete si se asezoneaza cu semintele de chimen rasnite grosier si se garnisesc cu firele de oregano.