Sarbatorile iernii, asteptate cu bucurie, sunt de cele mai multe ori si un prilej de excese culinare, care au uneori repercursiuni nedorite asupra sanatatii celor ce le savarsesc. O metoda de a da cumpatare meniurilor este si adaugarea in acestea a unor supe sau ciorbe vegetariene care prin asocierea corecta a ingredientelor si consumarea lor inaintea altor feluri bogate in carnuri, va favoriza digestia acestora din urma si va crea mai repede senzatia de satietate. Totodata ele isi aduc aportul si prin hrana vie ce o contin, intrucat pregatirea lor corecta impune adaugarea verdeturilor si a mirodeniilor, sau a uleiurilor presate la rece ori a semintelor, la blenduire, astfel ca nutrientii acestora sa fie absorbiti la valoare maxima. Pentru cei ce doresc o cantitate mica de glucide, se recomanda ca fierberea legumelor sa se faca al dente si apoi acestea sa fie introduse rapid in apa rece (racite brusc). Preparate astfel aceste supe crema ajuta organismul sa se detoxifice. De remarcat sunt supele crema raw vegan, care prin folosirea ingredientelor crude exclusiv, sunt cele mai bogate nutritiv si au capacitate maxima de detoxifiere si de revigorare.
De aceea v-am pregatit o selectie de pe site-ul nostru, care sa va ajute sa optati in functie de preferinta, pentru alegerea unor supe crema sanatoase, pe care sa le realizati rapid:
2. SUPA CREMA DE RADACINOASE, CU IENIBAHAR SI SALVIE
3. SUPA CREMA DE OREZ INTEGRAL, CU LEGUME SI ANASON
4. SUPA CREMA VEGETARIANA, DE MEI, CU TURMERIC SI PATRUNJEL VERDE
6. SUPA CREMA DE LINTE ROSIE SI VALERIANA CRUDA
7. SUPA CREMA DE LEGUME, CU SFECLA ROSIE SI CHIMEN
8. SUPA CREMA RAW, CU ALGE MARINE KOMBU
9. SUPA CREMA CRUD VEGETARIANA (RAW VEGAN) CU SEMINTE DE HRISCA