O supa concentrata, nutritiva, purificatoare pentru sange si cu gust specific imprimat, mai ales, de semintele de chimen.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o radacina mica de telina
– 2 ardei
– o sfecla rosie mica
– 2 frunze de dafin
– o lingurita de seminte de chimen
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– patrunjel verde, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa si radacinoasele, apoi se taie grosier si se pun la fiert, cu mentiunea ca din sfecla rosie se foloseste doar jumatate pentru fiert, cealalta jumatate se razuieste fin, urmand a se adauga cruda, in fiecare portie. Dupa ce acestea se patrund, se adauga ardeiul, spalat, curatat de seminte si taiat in jumatati.
Daca este necesar, se mai poate adauga apa. Cand toate sunt fierte, se adauga foile de dafin si se mai lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea. Dupa raciere, se blenduiesc toate, supa astfel obtinuta se potriveste de sare, se portioneaza si se asezoneaza cu: patrunjel verde tocat, ulei, sfecla rosie cruda si seminte de chimen.