SUPA CREMA DE LEGUME, CU SFECLA ROSIE SI CHIMEN

noiembrie 11, 2015 | CATEGORIA Retete pentru copii

supa crema de legume, cu sfecla rosie si chimen

O supa concentrata, nutritiva, purificatoare pentru sange si cu gust specific imprimat, mai ales, de semintele de chimen.

INGREDIENTE:

–  o ceapa

–  un morcov

–  o radacina de patrunjel

–  o radacina mica de telina

–  2 ardei

–  o sfecla rosie mica

–  2 frunze de dafin

–  o lingurita de seminte de chimen

–  o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–  patrunjel verde, dupa gust

–  sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se curata ceapa si radacinoasele, apoi se taie grosier si se pun la fiert, cu mentiunea ca din sfecla rosie se foloseste doar jumatate pentru fiert, cealalta jumatate se razuieste fin, urmand a se adauga cruda, in fiecare portie. Dupa ce acestea se patrund, se adauga ardeiul, spalat, curatat de seminte si taiat in jumatati.

ceapa si radacinoase fierte, cu ardei, pentru supa

Daca este necesar, se mai poate adauga apa.  Cand toate sunt fierte, se adauga foile de dafin si se mai lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea. Dupa raciere, se blenduiesc toate, supa astfel obtinuta se potriveste de sare, se portioneaza si se asezoneaza cu: patrunjel verde tocat, ulei,  sfecla rosie cruda si seminte de chimen.

supa crema de legume, cu sfecla rosie si chimen

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *