O supa destinata tuturor varstelor, dar mai cu seama copiilor mici, pentru o digestie optima si un cumul important de nutrienti, cu gust usor marcat de aroma anasonului.
INGREDIENTE:
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– o felie de radacina de telina
– 2 ardei grasi
– o ceapa mica (sau o felie de ceapa)
– 3 linguri de orez integral
– pudra de anason (seminte rasnite de anason), dupa gust
– 3 litri apa
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata radacinoasele si ardeiul gras, se feliaza grosier, iar orezul brun se rasneste, pana se obtine o faina.
Se fierb radacinoasele in 2 l de apa, pana se patrund, apoi se adauga faina se orez, se amesteca, si dupa ce clocoteste, se intrerupe fierberea si se acopera vasul pentru 20 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca continutul, se strecoara, se trece in blender si se adauga ceapa mica, cruda, pentru a condimenta usor gustul. Se adauga apoi apa, in functie de concentratia dorita, se blenduieste totul, iar supa obtinuta se potriveste de sare si se asezoneaza, dupa gust, cu pudra de anason.