O supa cu gust delicat, preparata vegetarian, prin asezonarea clasica a verzei de vara cu legume si mirodenii si cu faina din seminte de floarea soarelui (bogate in grasimi sanatoase).
INGREDIENTE:
– o varza mica (aprox. 650 gr)
– un morcov (aprox. 50 gr)
– o ceapa ( aprox. 45 gr)
– un ardei gras ( aprox. 75 gr)
– o foaie de dafin
– 3 linguri de faina de floarea soarelui (seminte rasnite)
– 3 crengute de cimbru de gradina
– ½ legatura de marar verde
– piper negru, macinat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, morcovul, ardeiul si varza. Se taie apoi grosier si se plaseaza in vasul pentru fiert impreuna cu foaia de dafin si crengutele de cimbru.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand sunt patrunse. Se strecoara, pastrandu-se supa in care au fiert, apoi se indeparteaza foaia de dafin si betele crengutelor de cimbru, urmand ca varza impreuna cu legumele sa se plaseze in blender. Se adauga faina de floarea soarelui, piperul negru macinat, sarea si mararul bine spalat si maruntit.
Se adauga 200 ml din supa in care au fiert si se blenduiesc fin. In functie de consistenta dorita, se mai adauga sau nu, supa. Se serveste calda sau la temperature camerei, cu adaos de marar crud.