O supa concentrata in carbohidrati si fibre de buna calitate, gustoasa si delicata.
INGREDIENTE:
– 500 gr fasole verde
– o ceapa
– ½ dovlecel (sau un dovlecel mic)
– un ardei gras
– ½ tulpina de telina cu frunze
– o crenguta de cimbru verde
– 3 fire de patrunjel verde
– o lingura ulei floarea soarelui presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine pastaile de fasole verde, se curata la capat si se rup in bucati, iar ceapa, ardeiul si dovlecelul se spala bine si se curata, dovlecelul se taie in bucati mici.
Se pun la fiert pastaile de fasole si ceapa taiata solzisori, iar cand incep sa se patrunda se adauga si bucatile de dovlecel si de ardei, impreuna cu crenguta de cimbru verde. Cand sunt toate bine patrunse, se intrerupe fierberea, se strecoara din supa, se indeparteaza crenguta de cimbru si se lasa sa se raceasca. Apoi ingredientele scurse si racite se aduna in blender impreuna cu patrunjelul si telina verde.
Se adauga lichidul supei in functie de cat de concentrata o doriti, se blenduieste fin si se potriveste de sare. Se adauga apoi si uleiul de floarea soarelui presat la rece si se portioneaza.