MENIU SURPRINZATOR, RAPID SI SANATOS, DE ANUL NOU

December 30, 2020 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

Ce ar fi sa incercati un meniu aparte pentru noaptea dintre ani, cu care sa-i surprindeti placut pe meseni si care sa le lase o amintire speciala, amuzanta, sa le dea de gandit pentru viitor in modul de a privi un festin ? Daca stiti sa armonizati si sa destindeti atmosfera, realizati doua obiective majore: starea de spirit optima si asigurarea unei digestii sanatoase prin simplitatea prepararii meniului, dar printr-un constinut valoros de nutrienti. Astfel indiferent de potentialul financiar  al dumneavoastra, cu destul de putina ivestitie, atat in bani cat si in efort, veti putea obtine un meniu elegant si nutritiv, preparat in casa de dumneavostra, chiar daca sunteti intr-o functie de conducere si nu aveti mult timp la dispozitie. Ingredientele alese, sunt in principal superalimente, in mare parte folosite crude, pentru ca nutrientii sa fie usor si in intregime absorbiti.  Alegerea unui astfel de meniu poate fi o surpriza placuta pentru membrii familei si pentru ceilalti invitati.
Ordinea servirii preparatelor este cea expusa, tinand cont de regulile unei digestii corecte, indiferent de varsta.

1 BAUTURA ANTIOXIDANTA, CU MORCOVI SI SUC DE ROSII

bautura antioxidanta cu morcovi si suc de rosii

2 MANGO, CU GHIMBIR SI TURMERIC

mango cu ghimbir si turmeric
3 BOMBOANE RAW VEGANE, CU FRUCTE GOJI

bomboane raw vegane, cu fructe goji
4 SALATA DE CRUDITATI CU MAIONEZA RAW VEGANA DE AVOCADO

salata de cruditati, cu maioneza raw vegana de avocado
5 SUPA CREMA DE LINTE VERDE, CU LAPTE DIN OREZ INTEGRAL, SCHINDUF SI LAMAIE

supa crema de linte verde, cu lapte din orez integral, schinduf si lamaie
6 SALATA FRISEE, CU QUINOA, MIRODENII SI SUC DE GRAPEFRUIT

salata Frisee, cu quinoa, mirodenii si suc de grapefruit
7 CEAI DE MACA, CU MIERE SI LIME

ceai de maca, cu miere si lime

Dupa cum ar trebui sa se stie, dulciurile sunt cele energizante, sunt cele care hranesc in special creierul, acesta functionand cu glucide de calitate, adica din fructe si cereale integrale, glucide cu ardere lenta, si nu din fainuri si zaharuri rafinate, care constituie calorii goale si care ingrasa sau predispun la boli ale sitemului cardiovascular si ale pancreasului. Medicina moderna si studiile actuale de nutritie, au demosntrat ca modul de hranire al civilizatiilor antice, era unul ce ajuta organismul sa se echilibreze, sa se vindece si sa se hraneasca suficient cat si sa asigure regenerarea celulara,  prin pauzele lungi dintre mese. In acele vremuri nu existau metode de prelucare prin rafinare sau de conservare artificiala, lumea nu  se imbuiba oricand si la orice ora cu marfuri zabovind cu lunile in rafturile magazinelor. De aceea intorcandu-ne la un mod de viata bazat pe superalimente si la mese regulate, cu pauze corecte pentru digestie, va veti fortifia organismul si veti dobandi o stare de bine generala.

Ganditi-va ca faceti parte din acest Univers si conectati-va mai mult la mediu. Nu va inchideti in case, intre gandurile voastre, intre realizari materiale fara valoare spirituala, chiar si cand meditati, trebuie sa fiti in alerta, sa vibrati in sincron cu mediului exterior.  Forta materiei consta in constientizarea prezentei sale.

LA MULTI ANI !

meniu surprinzator , rapid si santos, de Anul nou, la bvaza materialului

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *