O salata proaspata, cu gust picant amarui, excelenta pentru revigorarea organismului.
INGREDIENTE:
– o salata Frisee
– 5 linguri seminte de quinoa
– un grapefruit
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lingurita pudra de turmeric (curcuma)
– ½ lingurita piper negru macint
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala in multe ape, quinoa, pentru a elimina eventualele impuritati, dar mai ales gustul amarui, apoi se lasa la hidratat cca 5 ore.
Se fierbe in apa, la foc domol, 10 minute, apoi se acopera vasul si se lasa asa cam 15 minute, dupa care se strecoara daca exista surplus de apa. Salata Frisee se spala foarte bine, iar frunzele i se rup in jumatati. Pe platoul de servit se alterneaza straturi de frunze de salata, cu quinoa fiarta, asezonate fiecare cu pudrele de piper si de turmeric, cu sarea, cu uleiul presat la rece si cu sucul grapefruitului.