O salata cu gustul asemanator cu cel al traditionalei salate de boeuf, doar ca este lipsita de proteine si grasimi animale (care sunt in exces in cantitatile unei portii din traditionala salata). Grasimile maionezei de avocado sunt mai sanatoase, iar asocierea lor doar cu legume este ideala. Legumele fiind in stare cruda, aduc organismului o cantitate benefica si nealterata de nutrienti, fibre si enzime.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi (aprox 100 g)
– o radacina de patrunjel (aprox 50 g )
– o felie de radacina de telina (aprox 70 g)
– ½ dovlecel mic (aprox 100 g)
– sare de ocna, dupa gust
Pentru maioneza:
– un avocado bine copt
– o lamaie
– 2 lingurite de mustar clasic, fin
– ½ lingurita de piper (am folosit din rasnita amestec)
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se prepara maioneza de avocado, din ingredientele specificate, conform retetei. Radacinoasele se spala bine, se curata superficial si se razuie grosier. Dovlecelul, bine spalat, se razuie cu tot cu coaja.
Se aduna cruditatile razuite, se sareaza, apoi se amesteca cu maioneza de avocado. Cantitatile prescrise de cruditati, sunt cele minime, pentru o salata cu maioneza din belsug. Puteti creste cantitatea de cruditati, in functie de cat de saraca in grasimi va doriti salata.