O maioneza cu grasimi mai sanatoase decat maioneza clasica, in special decat cea cu ulei hidrogenat, fara proteine animale, cu adaos minim de ulei de masline, si cu suc antioxidant, proaspat, de lamaie, foarte gustoasa si hranitoare.
INGREDIENTE:
– un avocado bine copt
– o lamaie
– 2 lingurite de mustar clasic, fin
– ½ lingurita de piper (am folosit din rasnita amestec)
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se desface avocado, se desprinde pulpa de pe coaja si se taie in bucati, pentru a fi rapid blenduita. Se stropeste imediat cu suc de lamaie, pentru a nu oxida.
Pulpei de avocado i se alatura mustarul, 5 linguri din sucul lamaiei, cat si piperul, apoi cu un blender de mana se mixeaza, pana se obtine o crema fina. Se adauga uleiul, cate putin, si se mixeaza in continuare, pana la consistenta unei maioneze. Se potriveste, la final, de sare.