octombrie 13, 2016
Un mod de detoxifiere rapida si de energizare pentru tot parcursul zilei sunt smoothi-urile corect pregatite. Acestea au la baza fructe si legume proaspete, avantajul lor fiind acela ca permit ingerarea nutrientilor in forma lor naturala, cruda, asigurand si conservarea enzimelor atat de necesare proceselor de digerare si de absorbtie din organism. Ele sunt bauturi placute, cremoase, ce permit folosirea fructelor si a legumelor cu tot cu pulpa, ceea ce inseamna un aport necesar de fibre. Prin adaugarea produselor lactate (de regula se recomanda cele vegetale), le confera un continut bogat in proteine, iar prin adaugarea celorlalte ingrediente se obtine o paleta vasta de gusturi si de arome cat si de valorosi nutrienti in compozitie.
INGREDIENTE GENERALE:
– fructe / legume
– lapte sau iaurt vegetal /animal (asociat numai cu legume)
– diverse frunze si radacini bogate in nutrienti si enzime (patlagina, papadie, menta, busuioc, rozmarin, oregano, spanac, stir, loboda, ghimbir, turmeric, etc.)
– flori comestibile (albastrele, papadie, trandafir, lavanda, mac, galbenele, etc)
– seminte (in, floarea soarelui, susan, psyllium, etc.)
– mirodenii si condimente (vanilie, scortisoara, nucsoara, piper, ienibahar, etc.)
PREPARAREA corecta a lor impune:
– alegerea fructelor si a legumelor proaspete, crescute natural, fara chimicale
– asocierea corecta a ingredientelor, avand grija ca daca se folosesc lactate de origine animala, nu se recomanda asocierea acestora cu fructe, intrucat fructele se digera primele si raman de-a lungul tractului digestiv pana se digera si lactatele, producand oxidarea bolului alimentar.
Va oferim cateva retete de smoothie-uri delicioase, care sa va inspire:
2. SMOOTHIE CU PHISALIS SI PETALE DE TRANDAFIR
4. SMOOTHIE DE BANANE, CU MENTA, LAMAIE SI PETALE DE TRANDAFIR
5. SMOOTHIE CU CAPSUNE PENTRU VALENTINE’S DAY
6. SMOOTHIE CU IAURT SI LEMN DULCE