O reteta inspirata de traditionala tochitura, binecunoscuta si ravnita, praparata in maniera sanatoasa, prin innobilarea cu mirodenii si vin a unor carnuri usoare.
INGREDIENTE:
– 400 gr piept de pui
– 300 gr piept de curcan
– 300 gr carnati din piept de curcan si fleica de porc
– 300 gr ceapa rosie
– 700 gr ceapa alba
– 2 ardei grasi
– ½ lingurita de cimbru macinat
– 3 foi de dafin
– 2 lingurite boia de ardei dulce
– usturoi, dupa gust
– piper negru, macinat, dupa gust
– 250 ml de vin alb, sec
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Pieptul de pui si cel de curcan se spala si se taie cuburi, iar carnatii proaspeti, preparati dupa reteta https://mancamsanatos.ro/carnati-din-piept-de-curcan-si-fleica-de-porc/ se taie in bucati potrivit de mari. Se spala, se curata si se toaca ceapa si ardeii, apoi, impreuna cu carnurile portionate, se plaseaza in cratita pentru preparat.
Se adauga apa, cat sa acopere intregul ansamblu si se fierbe la foc mic, cu putina sare, pana se patrund toate si scade apa. Intre timp se curata usturoiul, se zdrobeste grosier, se adauga peste ingredientele fierte, care se mai asezoneaza cu foile de dafin, cu cimbrul, boiaua si piperul negru macinat.
Se adauga vinul si se mai fierb toate incet, cam 5 minute. Se potriveste totul de sare si se serveste alaturi de mamaliga din malai proaspat macinat, dupa reteta: https://mancamsanatos.ro/mamaliga-ardeleneasca-la-ceaun/