MAMALIGA ARDELENEASCA, LA CEAUN

octombrie 2, 2013 | CATEGORIA Preparate de baza

mamaliga ardeleneasca, la ceaun, din malai bio, portionata

Am primit de pe meleagurile copilariei, faina proaspata de cucuruz (porumb) si am simtit nevoia sa preagatesc o mamaliga asa cum obisnuiau bunicii mei, adica fiarta, la ceaun.

INGREDIENTE:

–         500 gr malai bio, proaspat macinat

–         2 l apa

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se cerne faina prin sita de malai, adica sita mai rara.

faina de porum bio, cernuta

Intre timp se pune apa la fiert si dupa ce a clocotit 2 minute, se micsoreaza temperatura si se adauga malaiul cernut si sarea.

malai, la fiert, pentru mamaliga ardeleneasca

Se lasa sa fiarba in jur de 10 minute, la foc mic, apoi se ia de pe foc, se scurge din apa, cam o cana si se lasa la indemana. Se amesteca cu telul, pentru a se omogeniza.

mamaliga ardeleneasca, la ceaun

Se aseaza din nou la fiert, amestecand incontinuu, pana o aducem la consistenta dorita, in caz ca o dorim mai moale, mai adaugam din apa pusa deoparte. Cand este gata, ii uniformizam suprafata apoi rasturnam ceunul pe un suport de lemn sau un platou.

mamaliga ardeleneasca, la ceaun, din malai bio

Am pregatit-o mai “vartoasa”, asa cum o gustam in copilarie, in loc de paine, si mi-am adus aminte de cum era taiata cu ata(sfoara, lana), asa ca am procedat la fel.

mamaliga ardeleneasca, la ceaun, din malai bio, portionata

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *