O reteta hranitoare si usor digerabila, din carnuri atent selectate si moderat condimentate, cu gust apreciat.
INGREDIENTE (pentru 7 m de carnati):
– 2 kg piept de curcan
– 1 kg fleica de porc
– 8 m de intestine curatate de porc
– 100 gr catei de usturoi
– 5 lingurite de sare
– 3 lingurite de piper negru, macinat
– 4 cescute de apa
PREPARARE:
Se selecteaza fleica de porc si pieptul de curcan, iar intestinele de porc, curatate, se spala foarte bine cu apa rece, pe exterior si pe interior.
Se toaca apoi carnurile si se asezoneaza cu sarea, piperul si usturoiul ras fin.
Se amesteca foarte bine, adaugand apa, putin cate putin, pana se obtine un amestec omogen si aromat. Se monteaza apoi in masina de tocat (elctrica sau manuala) dispozitivul conic pentru prepararea carnatilor, umezit, apoi se muleaza intestinul pe acesta si se avanseaza carnea pentru umplerea lor. Se regleaza viteza de umplere si se formateaza carnatii de lungimea dorita.
Se uniformizeaza apoi in diametru, manual si se trec cateva secunde prin apa fiarta pentru a capata rigiditate. Se lasa sa se raceasca si se expun la loc racoros, la vant eventual, pentru 2-3 zile, apoi se pot consuma, recomandabil fierti in apa cu putin ulei de masline extravirgin, care nu-si pierde calitatile prin expunere la temperaturi inalte. Se consuma cu salate din verdeturi, pentru ajutor in arderea grasimilor.
Nu se poate numai cu carne de curcan?
Ba da, de ce nu ? Doar ca este mai uscata, mai seaca un pic, dar este mai dietetica si se poate adauga putin ulei sau seminte de in macinate, pentru emolienta !
Sant foarte buni si dietici !