CARNATI DIN PIEPT DE CURCAN SI FLEICA DE PORC

decembrie 23, 2013 | CATEGORIA Preparate de baza

carnati din piept de curcan si fleica de porc

O reteta hranitoare si usor digerabila, din carnuri atent selectate si moderat condimentate, cu gust apreciat.

INGREDIENTE (pentru 7 m de carnati):

–         2 kg piept de curcan

–         1 kg fleica de porc

–         8 m de intestine curatate de porc

–         100 gr catei de usturoi

–         5 lingurite de sare

–         3 lingurite de piper negru, macinat

–         4 cescute de apa

 

PREPARARE:

Se selecteaza fleica de porc si pieptul de curcan, iar intestinele de porc, curatate, se spala foarte bine cu apa rece, pe exterior si pe interior.

piept de curcan, fleica de porc, intestine de porc, pentru carnati

Se toaca apoi carnurile si se asezoneaza cu sarea, piperul si usturoiul ras fin.

piept de curcan si fleica de porc tocate, cu piper, sare si usturoi pentru carnati

Se amesteca foarte bine, adaugand apa, putin cate putin, pana se obtine un amestec omogen si aromat. Se monteaza apoi in masina de tocat (elctrica sau manuala) dispozitivul conic pentru prepararea carnatilor, umezit, apoi se muleaza intestinul pe acesta si se avanseaza carnea pentru umplerea lor. Se regleaza viteza de umplere si se formateaza carnatii de lungimea dorita.

pregatirea carnatilor din piept de curcan si felica de porc, cu masina automata

Se uniformizeaza apoi in diametru, manual si se trec cateva secunde prin apa fiarta pentru a capata rigiditate. Se lasa sa se raceasca si se expun la loc racoros, la vant eventual, pentru 2-3 zile, apoi se pot consuma, recomandabil fierti in apa cu putin ulei de masline extravirgin, care nu-si pierde calitatile prin expunere la temperaturi inalte. Se consuma cu salate din verdeturi, pentru ajutor in arderea grasimilor.

carnati din piept de curcan si fleica de porc

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *